Adviseur Duurzame Inzetbaarheid
Leren hoe je medewerkers gemotiveerd houdt? Ziekteverzuim beperken? Tijdens de opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid krijg je inzicht in hoe je ziekteverzuim terugdringt. Ook word je gecoacht op jouw persoonlijk leiderschap en adviesvaardigheden. Na afronding van deze opleiding kun je zelf een duurzame HR-koers uitzetten. Je draagt bij aan de bedrijfsstrategie en stimuleert medewerkers. Je geeft strategisch advies en kunt de Work Ability Index inzetten. Je verbetert de prestaties, betrokkenheid en inzetbaarheid van werknemers. Je hebt overtuigingskracht en zicht op je eigen werkvermogen. Kortom: je ontwikkelt je volop!
Deze post-hbo opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten. 

Coach Duurzame Inzetbaarheid
De enige zekerheid die we hebben is verandering. En veranderingen gaan steeds sneller. De drijvende krachten achter verandering zijn: globalisering, digitalisering, robotisering, energietransitie, multiculturele samenleving en het feit dat we steeds ouder worden. Al deze ontwikkelingen maken het voor veel mensen lastig om koers te houden in hun leven en loopbaan. De effecten van de huidige pandemie maken dit nog eens extra zichtbaar en relevant. Met deze training breid je je vaardigheden en skills als coach of trainer verder uit naar duurzame inzetbaar potentieelcoaching. Deze training is voor iedereen die interesse heeft in de persoonlijke ontwikkeling van mensen in relatie tot levens en loopbaanvragen.
De training bestaat uit 3 collectieve sessies en een aantal oefensessies die je zelf inplant. 

Strategisch HRM
Jij wilt jezelf verder ontwikkelen op het gebied van HRM. Je wilt op strategisch niveau opereren en veranderingen daadwerkelijk in gang zetten. Tijdens de opleiding Strategisch HRM leer je hoe je kunt meedenken met het management en kritische vragen kan stellen over strategische ontwikkelingen. Je vertaalt dit door naar strategisch HRM-beleid. Na afronding heb je inzicht in veranderprocessen en kun je deze inzichten gebruiken voor daadwerkelijke effectieve implementatie. Je bent in staat om draagvlak te creëren en weet welke veranderaanpak het beste bij jou past. Kortom: je bent in staat je te positioneren als gewaardeerd strategisch partner.
Deze post-hbo opleiding duurt een half jaar. 

HR-Analytics
Belangrijke besluiten over personeel nemen op basis van beperkte inzichten. Het gebeurt té vaak in organisaties. En het kost veel geld. Leren hoe je beslissingen op basis van data analyse neemt? Tijdens de opleiding HR-Analytics leer je hoe je op basis van data analyse binnen de organisatie ‘fact-based’ beslissingen kunt nemen. En zo kostbare missers kunt voorkomen. Kortom: analyse, advise, act!

De opleiding duurt een half jaar. 

Vitaal leiderschap bij verzuim
Duurzame inzetbaarheid van je personeel is cruciaal in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. De post-hbo Gezonde kijk op de verzuim helpt jou als werkgever om op passende manier met complex, langdurig of frequent verzuim om te gaan.

Je wordt opgeleid tot een vitaliteit bevorderend leider die het kwetsbare en eerlijke gesprek rondom complex, langdurig of frequent verzuim aangaat. Uniek aan deze  leergang is dat deze voor werkgevers en zorgprofessionals parallel wordt gegeven. Beide groepen kijken vanuit hun eigen perspectief naar dezelfde mens, die zowel werknemer als patiënt is. Tijdens de leergang ga je in gesprek met zorgprofessionals over gemeenschappelijke doelen. Je leert elkaars perspectief kennen en krijgt zo waardevolle inzichten in elkaars behoeften.
De opleiding bestaat uit 5 bijeenkomsten. 

Cursus Human Resource Management
Wil jij je kennis op HR-gebied verdiepen en verbreden? Zorgen dat je de juiste mensen binnenkrijgt én behoudt? De cursus Human Resource Management geeft je een goed beeld van de arbeidsmarktontwikkelingen en de HR-omgeving waar je organisatie zich in bevindt. Je leert het HR-beleid af te stemmen op de organisatiestrategie en het organisatieontwerp. En verbeteringen op personeelsgebied initiëren en implementeren.

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten.