In ‘Mijn gezondheid en vitaliteit’ kijken we naar de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Medewerkers met een hoge vitaliteit en goede gezondheid verzuimen namelijk minder snel en zijn over het algemeen productiever. Focussen op gezondheid en vitaliteit loont dus ook voor de organisatie.

Vitaliteit en gezondheid verwijzen naar het energiek, veerkrachtig, fit en onvermoeibaar door kunnen werken nu en in de toekomst.

Vitaliteit en gezondheid kun je als werkgever op verschillende manieren stimuleren en faciliteren. Hieronder volgen een aantal tips en ideeën:

Tip 1: Stimuleer gezond eten en drinken
Gezond eten en drinken is een belangrijk aspect in een goede gezondheid en vitaliteit. Je kunt de medewerker onbewust en het duwtje in de gezonde richting geven door bijvoorbeeld een gezonde keuze laagdrempelig en aantrekkelijk te maken. Een fruitschaal met gratis fruit en gezonde opties in de kantine kunnen hier bijvoorbeeld bij helpen.

Tip 2: Ontspanning
De balans tussen ontspanning en inspanning is een hele belangrijke. Wanneer medewerkers hard gewerkt hebben, is een moment van ontspanning ook noodzakelijk om weer op een productieve manier verder te gaan. Wanneer er te weinig ruimte voor ontspanning is, kan dit ten koste gaan van de vitaliteit van medewerkers. Zorg bijvoorbeeld voor een kleine plek waar medewerker even niet aan het werk hoeft te denken, een leeshoekje, massagestoel of mindfulness plekje.

Tip 3: Stimuleer beweging
Medewerkers die te lang in dezelfde houding staan of zitten kunnen een verminderde vitaliteit en gezondheid ervaren door te weinig beweging. Beweging kan op kantoor kan bijvoorbeeld gestimuleerd worden door een sta-op werkbureau. Stimuleer het nemen van de trap i.p.v. de lift en loop even naar iemand toe om bij te praten. Er kunnen ook fitness apparaten (bijv. fiets) geplaatst worden in het ontspanningsruimte, waar een medewerker even kan bewegen.

Tip 4: Werksfeer
Sociale verbondenheid tussen medewerkers is erg belangrijk voor een hogere vitaliteit. Stimuleer leuke bedrijfsuitjes en activiteiten. Organiseer bijvoorbeeld een toernooi of een leuke actie onder werktijd waarbij je stimuleert ‘zomaar’ een kopje koffie of thee voor een collega te brengen of maak een intern communicatieplatform waardoor er middels foto’s of chat meer verbinding kan ontstaan.

Tip 5: Stimuleer ontwikkeling
Klik voor meer informatie over dit thema op: ‘mijn ontwikkeling’.

Tip 6: Geef het goede voorbeeld
Dit is misschien wel de belangrijkste tip die meegegeven kan worden. Geef het goede voorbeeld aan je medewerkers en betrek ze bij de plannen. Nodig een medewerkers eens uit mee te gaan naar de ontspanningskamer. Breng zelf een kopje thee of koffie naar een medewerker die je lang niet gezien hebt of eet neem een stuk fruit in de kantine. Wanneer het goede voorbeeld gegeven wordt, is de kans groot dat de rest volgt.