“Hoe wij werken gaat drastisch veranderen”

Loopbaan

Sarah Detaille is associate lector Regionale Arbeidsmarkt en Onderwijs bij het Lectoraat Human Resource Management. Ze is gepromoveerd aan de UvA en heeft een master op het gebied van Sociale Zekerheid en Beleid. Tevens heeft zij een 3-jarig postdoctoraal programma afgerond op het gebied van Work Disability Prevention CIHR Strategic Training Program aan de Dalla Lana school of Public Health, Toronto.

Sarah Detaille is sinds 2019 bestuurslid binnen het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid (NKDI).

In 2019 waren Sarah Detaille en Annet de lange twee van de 275 prominenten bij een feestelijk diner in de Ridderzaal in Den Haag tijdens de Avond van de Wetenschap en Maatschappij. Ze spraken hierbij over hun stelling ‘Zelfmanagement is de sleutel voor succesvol ouder worden op het werk, maar vergt continu onderhoud’.

‘Steeds weer iets nieuws bijdragen’

“Ik houd me bezig met het werk van de toekomst en de toekomst van werk. Het zit nog lang niet bij iedereen tussen de oren dat je een leven lang moet leren. In mijn ogen wordt daarmee je eigen leven en de wereld om je heen een stuk boeiender. En je kunt steeds weer iets nieuws bijdragen aan de omgeving waarin je werkt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan bijdragen; dat mensen met een chronische aandoening niet alleen meedoen op de arbeidsmarkt, maar hun werk ook zelf kunnen regisseren.

 

Fit for the Future

Sarah Detaille schreef in 2018 het boek ‘Fit for the Future: Toekomstbestendig HRM-beleid’. (Uitgever Vakmedianet, 275 pagina’s. ISBN: 9789462156081). Het boek was één van de genomineerden voor de titel ‘Managementboek van het jaar’ bij Managementboek.nl. Gezien het succes van het boek en de ontwikkelingen in het vakgebied is reeds een vervolg aangekondigd.