johan-1030×1030

Johan Weevers (1969) is HRM professional. Hij studeerde Personeel & Arbeid te Rotterdam en Sociologie te Amsterdam. Bij deze laatste studie specialiseerde hij zich in cao’s, arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen.

Huidige carrière
Sinds eind 2019 is Johan Weevers werkzaam ben bij de Radboud Universiteit in de rol van hoofd P&O voor Radboud services. Dit betreft een nieuw team dat zich versterkt op onderlinge samenwerking en op het verbeteren van de dienstverlening. Daarnaast draagt het team o.a. bij aan de doorontwikkeling van de divisiestructuur binnen Radboud Services. Johan Weevers is ook deels als adviseur werkzaam voor enkele divisies en hij is binnen de RU actief in een werkgroep gericht op het verbeteren van de mobiliteit als onder onderdeel van Duurzame Inzetbaarheid. Voor deze functie was Johan Weevers manager HRM bij Oosterpoort en stuurgroeplid bij De Werkgeverij en Brabantwerktzeker!

Daarnaast is hij projectleider bij Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW). Hij levert hier bijdragen aan HR vraagstukken; o.a. betrokken geweest bij het Transitiebedrijf, De Werkgeverij en Duurzaam Diensten Delen. Hij is nu betrokken bij het ontwikkelen van een regionaal opleidingsprogramma voor leidinggevenden en het organiseren van studiereizen rondom vitaal leiderschap.

Ontwikkeling als professional
Na het afronden van de opleiding Sociologie heeft Weevers verschillende functies vervuld op HRM gebied. Hij is 10 jaar in verschillende rollen werkzaam geweest in het UMC Utrecht en was daarnaast Clusterleider HR Services bij Pluryn. Verder heeft hij enkele korte opdrachten gedaan bij het Ziekenhuis Rivierenland Tiel en De Gelderse Vallei.

Weevers heeft zijn kennis en kunde ontwikkeld door verschillende cursussen te volgen. Hij volgde diverse HR-specifieke cursussen. Hij heeft een interne management trainee opleiding gevolgd van de Universiteit van Utrecht. Met behulp van coaches ontwikkelde hij zich zelf verder tot een leidinggevende. Recent nog volgde hij trainingen tot facilitator, deed een masterclass Duurzame Inzetbaarheid en volgende hij een studiereis voor Vitaal Leiderschap in Stavanger.

Kernwaarden
Als HRM professional heeft Weevers een aantal kernwaarden welke hij in werk maar ook privé uitstraalt. Hij is onderzoekend, innovatief, analytisch, gestructureerd en vooral klant- en mensgericht. In zijn rol binnen het NKDI is hij erg actief als het gaat om kennisuitwisseling en beleidsadvies. Op de planning staat het mede organiseren van een 2-daagse vitaliteitsreis voor later dit jaar.